H

 

Udstilling

 

 

 

 

Skansehøj's Ruby

Beaglen er en af de mest udstillede racer i Danmark. Der er ca. 20 udstillinger om året, hvoraf ca. 12 er Beagleklubbens udstillinger og de resterende er afholdt af Dansk Kennel Klub.

Overvejer du at anskaffe dig en beagle, vil en udstilling være et godt sted at se nærmere på racen, og få snakket med nogle forskellige opdrættere.

 

På udstilllinger får du bedømt din hunds ekseriør. Kom altid i god tid, så både du og hunden kan slappe lidt af, og vænne jer til omgivelserne, og sørg for at få hunden luftet, inden man skal i ringen. I ringen vil dommeren vurdere hunden ud fra flere ting. Bevægelserne, kroppen samt tempera-mentet. Hunden skal vises i trav, og de fleste dommere vil se bevægelsene fra flere sider. Hunden skal på et bord hvor dommeren kan gå i dybden med den.

 

 

 

Har du lysten til at forsøge dig med udstilling, er det blot at melde til. Hunde fra 3 måneder kan deltage på beagleklubbens udstillinger, dog skal de være 6 måneder for at deltage på en Dansk Kennel Klub udstilling.
Jeg er selv blevet bidt af udstillingslivet. Både på grund af den spænding når man står inde i ringen med sin hund, men også på grund af det sociale liv omkring udstillingerne

 

 

 

 

Skansehøj's Ruby

 

 

 

 

Basic Drive's Glamour Girl

 

Du vil både skulle løbe rundt i ringen alene med din hund, og med de andre udstillere og deres hunde i den pågældende klasse.

Til sidst vil dommeren placere hundene. Hver hund får en skreven kritik, som man så får med hjem. Du kan læse meget mere om udstillinger, bedømmelser ovs. på Beagle Klubbens hjemmeside.

Hanne's Folke
Hanne's Folke

| ©2007-2008 Maruby Beagles