H

 

Schweiss

 

 

 

 

”Schweiss” er det tyske ord for vildtblod. I dansk jægersprog bruges det blandt andet om blod fra hjortevildt, og det har givet navn til schweisshundene, der er optrænet til at opspore anskudt eller påkørt hjortevildt, så de hurtigst muligt kan blive aflivet på den mest humane måde. Schweissarbejdet startede i Tyskland og derfra kommer de fleste af de fagudtryk, som anvendes.

Da beaglen er en støver, stimuleres den utroligt på det intelligensmæssige plan under udførelse af al slags næsearbejde.

Dog specielt schweiss, da beaglen her skal følge en frisk fært. De fleste beagler er ihærdigt koncentrerede når de går på schweissspor.Beagle Klubben afholder årligt flere godkendte prøver. I det omfang der er plads, er det muligt at tilmelde sig schweissprøver afholdt af andre specialklubber under Dansk Kennel Klub, end Beagle Klubben. Datoer og kontakt personer for disse prøver kan findes på: www.schweiss.dk

Læs også mere om schweiss og schweisstræning på Beagle Klubbens hjemmeside på: www.beagleclub.dk

 

Ved schweisstræning udlægger man kunstige spor med blod fra klovbærende vildt. For enden af sporet sluttes med et stykke skind eller lignende fra råvildt. Efter nogen træning på forholdsvis lette og korte spor, øges sværhedsgraden i takt med hundens formåen.

Schweisstræning handler primært om, at stole på hunden og understøtte den i dens arbejde. Det hele afhænger af, hvorvidt vi formår at tilpasse vores adfærd, så hunden får plads til at yde sit bedste inden for dens ekspertise.

 

| ©2007-2008 Maruby Beagles