H

 

Lydighed

 

 

 

 

Der er desværre stadig alt for mange der er af den opfattelse, at beaglen absolut ikke kan bruges til lydighed! Dette må efterhånden siges at være en skrøne, da der  er ca. 20 danske lydighedschampions. Derudover var det en beagle der i år 2005 blev Årets hund i DKK klasse 3!

Det er måske ikke alle der er lige lette at træne med, men når man så har fået hunden til at forstå og udføre øvelsen, er sejrsglæden for mit vedkommende også meget stor.


De noget håndfaste indlæringsmetoder, med hårde kommandoer fulgt op af tvang, er den dag i dag bandlyst, og skiftet ud med godbids-metoder og motivation til den meget lystbetonede og næsten legelystne træningsform. Her er kontakten mellem fører og hund er alt afgørende for arbejdsglæden og resultaterne.

Det er mulighed for at træne konkurrencelydighed med sin beagle, men det er absolut ikke er krav. Har man lyst til at træne blot for hyggens skyld er det lige så fint.

Om man vælger at træne i Beagleklub-, Dansk Kennel Klub- eller DcH regi er ikke det altafgørende. Det vigtige er at finde et sted hvor træningen foregår på de præmisser du og din hund kan leve med. Udover at din hund lærer at sidde, ligge og gå pænt, er lydighedstræningen en rigtig god mulighed for at hunden kommer ud og bliver socialiseret - møder andre hunde og mennesker.

 

| ©2007-2008 Maruby Beagles