H

 

Farvevarianter for racen

 

 

 

 

 

Beaglen findes i et utal af farvevarianter, dog er nogle mere set end andre. Det er desuden også stor uenighed blandt opdrættere rundt om i verden om, hvad de forskellige farver kaldes. Mange ser beaglen som trefarvet, hvor benene er hvide, kroppen er brun med sort sadel, hvilket også stadig er det mest sete. Men jeg vil her beskrive de forskellige farver lidt. I følge racestandarden er alle houndfarver godkendte farver. Den eneste farve der ikke er godkendt er "leverfarvet". Dette da denne farve ofte resulterer i lyse øjne - til tider gule eller grønlige. derudover er alle andre farvervarianter godkendt, og den ene er ikke mere rigtig end den anden. Farvevarianterne kan deles op i 5 "kategorier": Trefarvet, tofarvet, enfarvet, pied og motteled. Disse, undtaget den enfarvede, inddeles igen i flere kategorier.

Trefarvede: De trefarvede beagler er markeret med de 3 basis houndfarver, sort, hvid og tan. Den mest sete af denne farvekombination er den der kaldes "black blanketed" eller "saddelback", hvor den sorte farve ligger som en sadel på hunden. Men markeringen kan også være brudt og det der kaldes broget eller "broken". I disse tilfælde kan det f.eks. være hvis er grundfarven og sort og tan er ..... Tricolours with large patches of white are described as "flashily or "brightly" marked;

Tofarvede: Basisfarverne ved denne variant er hvid, og tan, hvor tan kan variere meget, helt fra en rød/orange til næste usynlig. De meget blege kaldes "lemon/white, de mørkere "tan/white. Er tan farven rødlig eller mere ovre i det orange, kaldes de for "red/white". Specielt inddelingerne af hvid og tan kombinationen er der stor uenighed om, dog registreres hundene herhjemme kun som tofarvet og ikke de yderligere inddelinger. Der er forekomster af hvid og sorte beagler, men dette er et meget sjældent syn.

Enfarvet: Det er meget sjældent at beaglerne kun har en farve, men det er set. Den eneste farve der så er tilladt er hvid.

Pied: Pied-gruppen har et bredt udvalg af nuancer og definitionen skaber den stor uenighed. Variationerne er ”badger-”, ”hare-” og ”lemon-pied”, hvor forskellen er nuancen af farven. ”Badger” er den mørkeste og ”lemon” er den lyseste. Pied hunde har ikke en klar hvid farve, men en bleg cremet der ser hvid ud. Farvemønstrene er fordelt på sædvanlig måde på kroppen, hovedet osv., men den dominerende farve er den cremede hvide. Den største forskel mellem en falmet tri og en pied ligger i, at farverne ikke kun blegner i hinanden men i det hvide, uden nogen klare linjer for afgrænsning. Badger betyder ”grævling, og er et mix af sort, sølv og fawn hår i et, hvilket skaber en ”grævlinge” virkning. Der er ikke en klar definition eller skillelinje mellem den og basefarven, altså løber farveblandingen sammen med den hvide farve. De hare-pied følger samme princip, men der er færre sorte hår og mere tan blandet i - ikke i plamager, men alle blandet sammen, der giver farve som en hare, igen uden skillelinje, men blander sig med den fløde baserede hvide. "Lemon-pied bærer det røde pigment i den lyse nuance - fløde eller lemon med råhvid baggrund. Disse er de eneste to farver, men er blandet med enkelte hår i blanding virkning allerede beskrevet. Disse kan være så fortyndet som at være næsten ikke-eksisterende

Mottled: Denne variant er noget omfangsrig af beskrive, derfor har den fået sin egen side - MOTTLED

Der er forekomster at det der kaldes en "blå, tan og hvid". Den sorte farve har her et blåt skær, men dette er ikke så udbredt.


 

| ©2007-2008 Maruby Beagles